keyvisualkeyvisual
Home
Massages en meer...
Verwen jezelf...
Rust in je hoofd
Pro Aging
Junk Food
Semi Junk Food
JOUW Power Food!
Sport en voeding
5***** Franchise
(Tarieven) Massages
Contact

We worden ouder, maar vraag niet hoe.....

Rolling Stone Keith Richards: dé vleesgeworden 'Vrije Radicaal'. Wil jij mooier oud worden? Lees dan door en bekijk ook de pagina Pro Aging...

 

Ruim 8,2 miljoen Nederlanders zijn chronisch ziek, (cijfers januari 2014!) vele daarvan zijn te zwaar en tóch ondervoed! Zij grijpen doorlopend naar suiker- en vetrijke middelen omdat hun lichamen dagelijks blijven schreeuwen om energie en nutriënten die ze dus NIET binnenkrijgen. Hoe meer men eet, hoe vermoeider en zwaarlijviger men wordt... 1 miljoen mensen slikken anti-depressiva, vaak omdat hun hersenen niet de goede vetzuren krijgen...

 

Hoe je wél je goede vetzuren binnenkrijgt... 

 

Met Marine Phytoplankton, en wel hierom:

 

Na meer dan 30 jaar studie en ervaring met allerlei wonderdrankjes, pillen, vitaminesprays en orthomoleculaire preparaten, tot goede (maar helaas te dure) geperste zaden, enz., ben ik letterlijk terug bij de basis en sta ik 100% achter onderstaand product

 

Wat is Marine Phytoplankton en waar komt het vandaan?

Naar schatting zijn er zo’n 40.000 verschillende soorten marine phytoplankton en microalgen verspreid over ontelbare oceanen, zeeën, rivieren, beken, meren en andere waterwegen. Gezamenlijk nemen ze ongeveer één kwart in van de totale vegetatie op Moeder Aarde. Wel levert marine phytoplankton volgens N.A.S.A. ongeveer 90% van alle zuurstof over de gehele wereld, dit in tegenstelling tot de algemene visie dat onze bossen hiervoor zorgen, welke dus voor slechts 10% van de wereldzuurstofvoorraad zorgen. Volgens experts is marine phytoplankton al ongeveer 3 miljard jaar lang de basis waarop al het leven in de zee en ook op aarde (vaak indirect) haar leven aan dankt. Hierover zullen we later verder over uitweiden. Daarnaast is volgens wetenschappelijk onderzoek duidelijk bewezen dat marine phytoplankton zich tot de allerbelangrijkste en meest gezonde voedselbronnen ter wereld mag rekenen.

marine phytoplankton

Eén van de prachtige grappen van Moeder Natuur is dat dit oergezonde, miniem kleine en eencellige wezen verantwoordelijk is voor het in leven houden van het allergrootste dier op aarde: de blauwe vinvis. De blauwe vinvis is het grootste zoogdier dat op aarde leeft en misschien wel ooit heeft geleefd. Er zijn zelfs exemplaren gevonden die tot bijna 35 meter lang werden, wat de grootte is van een flink uit de kluiten gewassen kerktoren. Deze prachtige “vis” leeft uitsluitend op planton en een aantal specifieke soorten krill. Krill is een verzamelterm voor garnaalachtige ongewervelde dieren die behoren tot de Euphausaicea orde. Het vormt een zeer belangrijk deel van het zoöplankton in de oceanen rond de Noord- en Zuidpool. Het is volgens bepaalde wetenschappers zeer aannemelijk dat door de consumptie van marine phytoplankton walvissen zo’n perfect ontwikkeld stel hersenen hebben en hierdoor ook hun zenuwstelsel bijzonder goed ontwikkeld is.

Wat doet Marine Phytoplankton?

Marine Phytoplankton wordt wel gezien als de absolute bron van zwavel voor (bijna) alle levensvormen op planeet Aarde. Dit unieke plankton produceert namelijk meer zwavel dan alle andere bronnen ter wereld samen. Deze afgescheiden zwavelbijproducten stijgen op tijdens de verdampingsprocessen die door zonneschijn ontstaan en blijven vervolgens boven de marine phytoplankton hangen in wolken om deze te beschermen tegen teveel zonlicht en straling. Zodra deze wolken het plankton beschermen tegen excessieve hoeveelheden straling, houdt het plankton ook onmiddellijk op met zwavel te produceren. Vervolgens wordt deze zwavel verder gedistribueerd door regenwolken die op deze manier het resterende leven op Aarde voorzien van de broodnodige hoeveelheden zwavel. Kortom, zonder marine phytoplankton zou er waarschijnlijk geen of in ieder geval veel te weinig zwavel aanwezig zijn in onze voedselketen, met alle desastreuze gevolgen van dien.

De waslijst aan voordelen die samengaan met dagelijkse consumptie van marine phytoplankton is bijna oneindig, maar we hebben hieronder een lijstje met de meest belangrijke gezondheidsvoordelen opgesomd voor onze lezers:

 • Marine phytoplankton levert een solide, consistente bron van energie door de gehele dag. Het levert energie op cellulair niveau, maar dit unieke plankton bevat geen enkele simulant zoals bijvoorbeeld cafeïne of guarana is. Marine phytoplankton bezit nucleotiden (onder andere A.T.P en G.T.P.), de energie valuta geldig voor het menselijke lichaam, welke direct beschikbaar zijn voor het menselijke celweefsel. Als er genoeg energie wordt geleverd aan de lichaamscellen is het zelfs mogelijk dat deze pure energievorm aangewend wordt voor D.N.A. herstel in het lichaam, afhankelijk van de hoedanigheid van de consument.
 • Marine phytoplankton is een fantastische snelle energiebron, met name uitstekend geschikt voor mensen die snel energie nodig hebben en in een omgeving werken met veel externe druk en stress. Marine phytoplankton is uniek en uiterst geschikt voor dit doel, met name omdat de voedingsstoffen direct door onze lichaamscellen wordt opgenomen en niet eerst door het gehele verteringsproces heen moeten. Dit is met name dankzij de nucleotiden welke direct in energie worden omgezet bij binnenkomst in het lichaam.
 • Marine phytoplankton garandeert een verbeterd en goed werkend immuunsysteem dankzij sterk werkende antivirale, antibacteriële en antischimmel kwaliteiten.
 • Dit plankton levert tevens een fantastische bijdrage in het bestrijden van ontstekingen en de bijbehorende pijnverschijnselen. Dit is met name dankzij de nucleotiden die aanwezig zijn in marine phytoplankton. Hierdoor wordt de lichamelijke celstructuur en dus ook het immuunsysteem zo dusdanig versterkt dat bacteriën, virussen en schimmels bijna geen kans meer maken het lichaam ziek te maken.
 • Marine phytoplankton heeft tevens een sterk ontgiftende werking op het menselijke lichaam en is een fantastisch voedselsupplement te gebruiken tijdens periodes van vasten en zuiveren van het lichaam. Het hoge alkaline gehalte in dit plankton zorgt voor een perfect uitgebalanceerde pH-waarde in ons lichaam en tevens voor het ontgiften van bijvoorbeeld zware metalen. Het bijzondere aan marine phytoplankton is dat het in tegenstelling tot veel plantaardige ontgiftingskuren niet demineraliseert (en dus niet tot grijze haren en osteoporose leidt). Verzuring/demineralisatie levert namelijk gevaren op voor het menselijke lichaam en kan leiden tot ziekte en andere vervelende verschijnselen.
 • Consumptie van marine phytoplankton ondersteunt de strijd tegen zwaarlijvigheid en helpt mensen bij het verliezen van overtollig lichaamsgewicht. Dit met name door de remmende werking op vraatlust en het langzaam verdwijnen van lichamelijke behoeftes om het lichaam vol te proppen met ongezond voedsel. Dit is met name door het herstel van het mineraalprofiel in ons menselijk lichaam.
 • Marine phytoplankton ondersteunt het geheugen en de hersencapaciteit, met name dankzij het feit dat marine phytoplankton de allerkleinste nano-deeltjes bevat van alle microalgen. Fosfolipiden en omega-3 vetzuren zijn daar twee van en deze zijn in staat om de bloed-brein-barrière te doordringen, in tegenstelling tot de meeste voedingsstoffen die hiervoor te grof zijn. Door dit feit kunnen de hersenen en ook de masterklieren gevoed worden die diep in onze hersenen liggen, wat leidt tot een verhoogde productie van neurotransmitters en de daarmee gepaard gaande mentale helderheid. Ook krijgt het geheugen een fantastische boost door het feit dat onze hersenen extra gezonde voeding ontvangen.
 • De enorme chlorofyl voorraad in marine phytoplankton levert een fantastische en uiterst pure krachtbron voor sporters en mensen met bijvoorbeeld zware fysieke arbeid. De grote hoeveelheid chlorofyl zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in het bloed, waardoor spieren en spierweefsel meer brandstof krijgen, wat weer leidt tot verbeterde fysieke prestaties en een groter uithoudingsvermogen.
 • Marine phytoplankton helpt om de bloedsuikerwaardes te normaliseren en reguleren. Bloedsuikerstoornissen ontstaan vaak door disbalans of een tekort aan mineralen. De grote hoeveelheid mineralen in marine phytoplankton zorgt voor stabilisatie hiervan en leidt dus tot een gezonde suikerspiegel in ons bloed.
 • Marine phytoplankton levert een fantastische bijdrage in het onderhoud van ons menselijke zenuwstelsel, met name tegen chronische zenuwziekten en beschadiging. Dit is in het bijzonder dankzij het feit dat marine phytoplankton phospholipiden en omega-3 vetzuren (D.H.A. & E.P.A.) bevat, welke zorgen voor herstel van de myeline mantel die als beschermlaag om onze zenuwen aangebracht is.
 • Dit unieke plankton heeft dankzij de positieve werking op ons zenuwstelsel tevens een ontspannende en aardende werking op het menselijk lichaam. Ideaal voor mensen die veel bezig zijn met meditatie en andere ontspannings- oefeningen. Tevens wordt ook meteen het slaappatroon verbeterd en slapen consumenten van marine phytoplankton over het algemeen dieper en rustiger dan voor consumptie van marine phytoplankton.
 • Marine phytoplankton zorgt daarnaast voor een goed functionerend verteringssysteem (meer/betere ontlasting), welk grotendeels veroorzaakt wordt door de grote hoeveelheden chlorofyl en mineralen.
 • Ook ondersteunt marine phytoplankton de gezondheid van onze ogen, wat met name ondersteunt wordt door de grote hoeveelheden antioxidanten (chlorofyl, carotenoïden), alsook de specifieke lange-keten omega-3 vetzuren (D.H.A. & E.P.A.) welke de ogen direct voeden en gezond houden. Tevens beschermen deze antioxidanten ons tegen teveel ultraviolette straling van de zon, straling van röntgenapparatuur (in ziekenhuizen en op vliegvelden), radioactieve restdeeltjes in de atmosfeer en in de voedselketen, reactieve zuurstof (vrije radicalen in ons lichaam), bijverschijnselen van veel vliegreizen en ook bijvoorbeeld chemtrails.
 • Ook draagt de grote hoeveelheid mineralen bij tot een gezonde huid, haar en nagels. De huid lijkt een stuk levendiger en jonger omdat mineralen zoals zink, zwavel en silicone als innerlijke cosmetica werken.
 • Marine phytoplankton zorgt daarnaast voor bescherming tegen radioactieve straling, met name door de hoge hoeveelheden jodium die aanwezig zijn in plankton. Jodium verbindt zich in ons lichaam met onze celstructuur, waardoor radioactief jodium niet meer de kans heeft zich met onze celstructuur te verbinden en deze dan ook op geen enkele manier meer kan laten muteren en beschadigen.

Tot slot is er nog een lijst opgezet door Mike Adams (chief director van de website www.naturalnews.com) waarin hij een lijst met ziektebeelden vermeld, waartegen marine phytoplankton zeer goede bescherming en heling biedt. Deze ziektebeelden zijn onder andere: gewrichtsproblematiek (reuma, artritis en andere chronische gewrichtspijn), diabetes (type 2), auto-immuunziekten (bijvoorbeeld H.I.V/Aids, lupus, colitis, ziekte van Crohn), eczeem en andere huidproblematiek, kanker (met name borst- en prostaatkanker, maar ook andere vormen), hart- en vaatziekten, arteriosclerose, Alzheimer en dementie, chronische vermoeidheidssyndroom, Parkinson en andere neuromusculaire ziektebeelden, leverziekte en hepatitis, depressie, driftbuien, stemmingswisselingen en andere gedragsstoornissen, oogziekten, onvruchtbaarheid en andere reproductie problematiek, infecties, griep en verkoudheid, astma en andere ademhalingsproblematiek, nier- en blaasproblematiek, botontkalking en andere bot/skelet problematiek. Al met al is marine phytoplankton één van de meest veelzijdig toepasbare voedselsupplementen ter wereld en biedt het bescherming tegen een werkelijk zeer imposante lijst met ziekten en hun vervelende en vaak pijnlijke verschijnselen.

Een andere bijzondere karakteristieke eigenschap van marine phytoplankton is het feit dat het zo vol zit met lange-keten omega-3 vetzuren. Deze zijn essentieel voor ons lichaam, maar met name ook voor onze hersenchemie en het mentaal welzijn. Daarom is marine phytoplankton een fantastisch middel om mensen bij te staan in deze moeilijke tijden, waarin veel mensen bijzonder grote hoeveelheden mentale en ook fysieke stress ervaren. De omega-3 vetzuren (D.H.A. & E.P.A.) zijn verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het reduceren van auto-immuunziekten, cardiovasculaire problematiek, alsook van neurologische- en gedragsstoornissen. Deze vetzuren zijn verschillend van de middellange-keten omega-3 vetzuren (A.L.A.), zoals deze bijvoorbeeld worden gevonden in lijnzaad, hennepzaad en chia zaad. Mogelijkerwijs wordt A.L.A. ook omgezet in D.H.A. en E.P.A., maar dit hangt helemaal af van de aanwezigheid van bijvoorbeeld B-vitamines, kokosproducten, mineralen zoals magnesium en hangt erg nauw samen met het specifieke metabolisme van de desbetreffende persoon. Het bijzondere aan marine phytoplankton is dat het alle omega-3 vetzuren bevat, zowel D.H.A., E.P.A. alsook A.L.A., waardoor het meteen één van de of misschien wel de meest veelzijdige bron van omega-3 vetzuren ter wereld maakt. Phytoplankton zorgt tevens voor een verbeterde toevoer (door de bloed-brein-barrière) van deze essentiële vetzuren naar onze hersenen, waar deze het meest nodig zijn van alle locaties in ons lichaam.

Waar verkrijg ik Marine Phytoplankton?

Marine phytoplankton is niet één-twee-drie te koop voor de doorsnee consument. Er moet daarom even doorgezocht worden en uiteindelijk eindigt de zoektocht toch wederom weer in de plaatselijke raw food superfood winkel of eventueel bij een online webwinkel die dit prachtige product te koop heeft. STOPmoeheid.nl biedt u een gegarandeerd kwaliteitsproduct met MSM (zie hieronder) van het Nederlandse bedrijf Plankton Holland. Dus daardoor geen Amerikaanse toestanden en MLM-verdienmodellen maar een topproduct voor een normale prijs. 

Hoe consumeer ik Marine Phytoplankton?

Een aanrader van David Wolfe is om marine phytoplankton te consumeren in combinatie met MSM (Methyl-sulfonyl-methaan). Beide producten hebben een prachtige synergetische werking in combinatie met elkaar en met name de kracht van de antioxidanten wordt erg versterkt, alsook de ontstekingsremmende werking. Begin met een theelepel van beide en voer de hoeveelheid langzaam op naar behoefte en resultaat. De marine phytoplankton van Plankton Holland is al verrijkt met MSM en uitstekend te gebruiken in smoothies, cocktails en limonades en maaltijden

UMAMI SMAAKSENSATIE

Naast zuur, bitter, zoet en zout is er nog een 5e dimensie die smaak aan uw voeding geeft namelijk Umami, oftewel het Japanse woord voor smakelijk dat wereldwijd wordt erkend als de 5e smaak. Deze ervaart u door toevoeging van Marine Phytoplanktonpoeder aan uw drank of voeding...

 

Bestellen en/of meer informatie:

www.planktonholland.nl/ref/153