keyvisualkeyvisual
Home
Massages + Tarieven
Junk Food
Rust in je hoofd
Semi Junk Food
Verwen jezelf...
JOUW Power Food!
Sport en voeding
Contact

Sinds de opkomst van supermarkten en gemaksvoeding is het aantal welvaartsziekten, allergieën, ADHD, enz. dramatisch toegenomen

 

Tussen figuur 1 en 5 zit 4 miljoen jaar. De laatste mens deed er nog geen 100 jaar over om zich zo te 'ontwikkelen'

 

Een ziekte als kanker is de laatste 40 jaar volkomen geëxplodeerd. In 1930 werd door Nobelprijswinnaar dr. Otto Warburg al aangegeven dat de voedingsbodem van kanker suiker is. Nu, suiker zit er genoeg in de hedendaagse voeding...

 

Wat het lichaam nodig heeft om gezond te blijven is pure onbewerkte voeding met een juiste verhouding omega's 3, 6, 7 en 9. Er is met name een groot tekort aan omega 3. Dit essentiële vetzuur zit o.a. in wilde zalm

  

 

Wilde zalmen eten algen als phytoplankton en zwemmen daar 3000 km op om zich voort te gaan planten bij de geboorteplaats. Hun spieren zitten daardoor boordevol Omega 3 en maakt hen (en als ze onderweg pech hebben de beren), 'beresterk'...

Tegenwoordig is wilde zalm in de winkel echter zeldzaam en wordt zalm gekweekt, waarbij men ze tarwevoeding geeft dat vol zit met ontstekingsbevorderend omega 6. Bovendien zwemmen de zalmen met honderdduizenden tegelijk in de file in elkaars uitwerpselen. Deze voeding ligt verre van hun natuur en bovendien lopen er regelmatig mannen met witte jassen en maskers op langs de kweekvijvers om pesticiden in het water te gooien om 'ziektes' bij de zalm te voorkomen. Deze pesticiden zijn echter schadelijk voor het menselijk zenuwstelsel (vandaar de maskers). Reden om andere bronnen van Omega 3 te zoeken en in je voeding op te nemen, zoals  Marine Phytoplankton dat in de 'Kraamkamer' bij de Oostvaardersplassen in bassins met puur pleistoceen oerwater wordt geproduceerd. Vissen eten het en de grootsten zoals de blauwe vinvis worden er zelfs 35 meter lang door

Geen vieze (na)smaak zoals bij visoliecapsules, maar juist een bijzondere smaak (UMAMI) de 5e smaaksensatie naast zuur, zout, bitter en zoet die door topkoks wordt gebruikt. De inhoud van de capsules kun je dus gebruiken om pesto of andere sauzen e.d. mee te kruiden. Nog makkelijker is het om een super smoothie te maken door een glas vruchtensap aan te vullen met de inhoud van een paar capsules Marine Plankton...

 

Zie voor informatie en bestellen: www.planktonholland.nl

 

 

.

 

 

Ook de tong van de ratelslang en de vleugels van de kolibrie zitten boordevol Omega 3....

 

Kwaliteit groenten en fruit

 

Wat heet 'vers'?

De kiwi uit Nieuw-Zeeland die in de supermarkt ligt, was keihard bij het 'oogsten' en wordt met ‘rijpingsgas’ in de containers in de havens van Rotterdam verder ‘gerijpt’. In de supermarkt zijn ze nog hard en thuis worden ze snel té ‘rijp’ en is de kiwi zacht van buiten en hard van binnen. Gerijpt biologisch fruit is moeilijk te krijgen en duur. De redenatie die de 'gewone' groentenboer hanteert is deze: ik verkoop geen biologisch fruit, want dat is NIET bespoten en bederft veel te snel... Tja, tis maar dat je het weet